" پایان نامه ها و مقالات تحقیقاتی | ۲-۲۱-۲- تحقیقات داخلی – پایان نامه های کارشناسی ارشد " |
“
مارتینز در پژوهش خود در سال(۲۰۱۱)،بهد دنبال پاسخگویی به این سؤال بوده اسـت که آیا برندهای آنلاین(اینترنتی) میتواند به گونه ای موفقیت آمیز به برندهای آفلاین تعمیم داده شود؟ از سوی دیگر او در پژوهش خود به دنبال ارائه یک مدل توضیحی برای ارزیابی از بسط برند بوده و داده های مورد نیاز خود را از یافته های ارائه شده در ادبیات موجود پیرامون برندهای اینترنتی استخراج نموده و اقدام به کاربردی کردن آن ها در پژوهش خود نموده است. نتایج پژوهش مارتینز حاکی از آن است که تعمیم توسعه برندهای آنلاین به برندهای آفلاین، به واسطه مواردی چون: میزان شباهت محصولات، میزان پیوندهای عاطفی تولیدات جدید با برند اصلی و… تعیین می شود. لذا ایشان نتیجه میگیرد که موفقیت در بسط برندهای اینترنتی به برندهای آفلاین، به پتانسیل های مدیران برای ایجاد برندی با شخصیت قوی و مثبت و ارتباط سازمانی با مصرف کنندگان بستگی خواهد داشت .(Martinez, 2011) با این وجود نقش و تأثیر ارزش ویژه برند و مؤلفه های آن در تمامی این تحقیقات نادیده گرفته شده است.این پژوهش در صدد پر کردن این خلأ در ادبیات موجود بسط برند است.
۲-۲۱-۲- تحقیقات داخلی
آقای امیر محمدزاده در سال ۱۳۷۳ در دانشگاه اصفهان ” تأثیر تعمیم نام تجاری را بر سهم بازار، در صنایع غذایی و لوازم بهداشتی”بررسی نمود.نتایج بررسی ایشان نشان میدهد که استراتژی توسعه نام تجاری قادر است به طور متوسط ۷ درصد بیشتر از استراتژی استفاده از مارک جدید سهم بازار را کسب نماید. به علاوه اینکه کارایی تبلیغات این استراتژی حدود۲ درصد بیشتر از استراتژی مارک جدید است.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که در صورت استفاده از استراتژی توسعه نام تجاری، سهم بازار در صنایع غذایی ۲۷ درصد و در صورت به کارگیری نام جدید ۱۹درصد خواهد بود.
اما در صنعت لوازم بهداشتی در صورت استفاده از استراتژی توسعه نام تجاری سهم بازار به طور متوسط ۱۹ درصد و با نام تجاری جدید ۱۲درصد خواهد بود.در تحقیق آقای محمدزاده تأثیر استراتژی توسعه نام تجاری را بر سهم بازار، با فرض اینکه این استراتژی در بازار موفق بوده، مورد بررسی قرار گرفته است.
تحقیقی با عنوان ” بررسی تأثیر استراتژی تعمیم نام تجاری بر نگرش مصرف کنندگان از محصول جدید” که توسط محبوبه ربیعی در آذر ۱۳۸۲ در دانشگاه الزهرا انجام شده است به بررسی تناسب بین محصول اصلی،قابلیت جانشینی دو محصول اصلی و فرعی، میزان مکمل بودن محصول اصلی و جدید، قابلیت انتقال مهارت ها و تجهیزات ساخت از محصول اصلی به محصول جدید با نگرش مصرف کنندگان و رابطه معنی دار آن ها پرداخته است.
محمد رحیمی هلری۱۳۸۴،در دانشگاه شهید بهشتی برای اخذ درجه کارشناسی ارشد، در پژوهشی با عنوان بررسی تأثیر ارزش ویژه برند بر پاسخ مصرف کننده به بررسی برند ایرانول با بهره گرفتن از مدل چهار بعدی آکر پرداخت. نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از آن است که سه بعد وفاداری به برند، آگاهی از برند و تداعی برند بر هر دو پاسخ مصرف کننده یعنی قبول گسترش دامنه برند و تمایل به توصیه برند به دیگران اثر مثبت و معنادار دارد.این رابطه برای کیفیت ادراک شده تأیید نشده است.رابطۀ بین ارزش ویژه برند و پاسخ مصرف کنندگان نیز مثبت و شدید است. در بین عوامل مؤثر بر خرید روغن موتور ایرانول، عوامل قیمت،توصیه تعویض روغنی،کیفیت، شهرت برند و دسترسی، بالاترین اولویتها را دارند.در این پژوهش بر اساس طیف لیکرت،امتیاز برند ایرانول ۱۷/۳ یعنی بالاتر از متوسط ولی در ابعاد وفاداری به برند، تداعی برند و کیفیت ادراک شده برند پایین تر از متوسط میباشد.
ارزش ویژه برند ایرانول برابر با ۷۵/۲ میباشد.
منیجه بحرینی زاده ۱۳۸۵، در دانشگاه علامه طباطبایی برای اخذ درجه دکتری،در پژوهشی با هدف ارائه مدل جامع ارزیابی ارزش برندهای لوازم خانگی برخی از دیدگاه های مصرف کنندگان نهایی،عوامل مؤثر بر ارزش ویژه برند را به دو دسته ادراکی شامل آگاهی برند، نگرش به برند، تصویر برند وتداعی برند و دسته رفتاری شامل وفاداری به برند، توصیه برند به دیگران، صرف قیمت و پذیرش سایر الحاقات برند تقسیم کرد.یافته های این پژوهش حاکی از آن است که وفاداری به برند، تصویر برند،نگرش به برند، صرف قیمت و تداعی برند به ترتیب مهمترین عوامل مؤثر بر ارزش ویژه برند هستند.در این پژوهش رابطه بین برند آگاهی و ارزش ویژه برند تأیید نشده است. جامعۀ آماری،مصرف کنندگان نهایی محصولات صوتی و تصویری سامسونگ، ال جی و سونی در شهرهای شیراز و بوشهر است که بالاتر از ۱۸ سال سن دارد.تعداد نمونه در این تحقیق برابر با ۴۰۰ نفر بوده است.
علی محمدی ۱۳۸۶،در دانشگاه تهران برای اخذ درجۀ کارشناسی ارشد،به بررسی رابطۀ ابعاد ارزش برند و عملکرد بانک های کشور در خصوص فروش کارتهای الکترونیکی پرداخت.نتیجه،حاکی از ان است که بین ارزش ویژه برند و عملکرد بانکهای کشور رابطه مثبت و بالایی برقرار است و بانک هایی که از ارزش ویژه بالاتری در ذهن مشتریان برخوردارند،عملکرد بهتری نیز داشته اند.
همچنین بین وجوه کیفیت ادراک شده توسط مشتریان، ارزش ادراک شده بر اساس هزینه، منحصر بفرد بودن برند، تمایل به پرداخت بالاتر،آگاهی از نام برند،آشنایی با برند، محبوبیت برند، پیوندهای سازمانی و پایداری تصویر برند با عملکرد بانکها(در این پژوهش، میزان فروش بانکها معادل عملکرد بانک ها فرض شده است)رابطه معناداری وجود دارد.
راحیل شمس ۱۳۸۶،در دانشگاه تهران در پژوهشی با عنوان بررسی ارتباط میان عناصر آمیخته بازاریابی منتخب و ارزش ویژه برند تلفن های همراه در میان گروه سنی جوانان در شهر تهران،به این نتیجه رسید که ابعاد ارزش ویژه برند روی ارزش ویژه برند تأثیر مثبت دارند و عناصر آمیخته بازاریابی نیز این ابعاد تأثیر قوی دارند.در نهایت بهره گیری از فعالیتهای برندساز(همچون توزیع و تبلیغات گسترده، استفاده از فروشگاه های دارای تصویر مطلوب، قیمتهای بالا و عدم استفاده مداوم از ترفیعات قیمتی)به جهت ایجاد ارزش ویژه قوی برای تلفن همراه پیشنهاد شده است.
“
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-09-09] [ 04:41:00 ب.ظ ]
|