پایان نامه آماده کارشناسی ارشد | اطلاعیه سود و زیان – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
افشای بالقوه بعد از افزایش قیمت
ارزش های بالقوه ناشی از ارزیابی شخصی مدیر از قیمت سهام
قیمت سهام
۰
افشای بالقوه بعد از کاهش P1H
قیمت سهام
P0=Pmpi
P1L
هرگز افشا نمی شود
زمان
t=2 t=1 t=0
تحریک سرمایه گذاران برای ارزیابی قیمت سهام، منجر یه افزایش یا کاهش قیمت می شود.
قبل از اطلاعیه سود و زیان ، مدیر اطلاعات محرمانه ای ندارد، یعنی:
Pmpi = P0
اگر مدیر پس از اطلاعیه سود و زیان ، اطلاعات جدید دریافت کند و نیز اگر > P1 Pmpi باشد، آنگاه مدیر اطلاعات جدید دریافتی را افشا میکند.
نمودار۲‑۲: تغییرات قیمت سهام و افشای اخبار خوب بر اساس اطلاعات دریافتی جدید پس از رویداد عمومی
برای بررسی مورد مذکور، فرض می شود که قبل از شوک قیمت ها، در زمان t0 ، مدیر اطلاعات محرمانه ای در مورد ارزش شرکت ندارد. محور عمودی به ارزش های بالقوه اطلاعاتی اشاره دارد که ممکن است مدیر متعاقب رویداد عمومی دریافت کند، بنابرین Pmpi با قیمت جاری سهام P0 (ارزش مورد انتظار شرکت) برابر است. یک شوک در قیمت سهام میتواند باعث افزایش یا کاهش آن شود.
ابتدا نتایج یک افزایش در قیمت بررسی می شود. هنگام مشاهده نشانه های محرمانه متعاقب رویداد عمومی در زمان) t1زمانی که قیمت سهام به P1H افزایش یافته است) مدیری که به دنبال حداکثر سازی قیمت سهام شرکت خود است، نشانه های دریافتی جدید را به همان اندازه که قیمت بالای P1H قرار گیرد، افشا میکند(یعنی ناحیه مشکی در نمودار ۲-۲) و به ناحیه زیر P1H ناحیه عدم افشا اتلاق می شود. در نتیجه برای هر شرکت که افزایش بیشتری در قیمت سهام داشته باشد، ناحیه افشا کوچکتر و احتمال کمتری وجود دارد که مدیر اطلاعات را افشا کند.
از طرفی، وقتی که قیمت سهام به P1L کاهش یابد، مدیر نشانه های دریافتی جدید را به اندازه ناحیه بالای P1L، افشا میکند(نواحی مشکی و خاکستری تیره). در نتیجه برای شرکت هایی که کاهش بیشتری در قیمت داشته باشند، ناحیه افشا بزرگتر و احتمال بیشتری وجود دارد که مدیر اطلاعات را افشا کند.
همان طور که در نمودار ۲-۲ توصیف شد، تأثیر اخبار دریافتی جدید متعاقب رویداد عمومی دلالت بر این امر دارد که احتمال افشای اخبار خوب با شدت افزایش در قیمت سهام، در حال کاهش و نیز این احتمال با شدت کاهش در قیمت سهام، در حال افزایش میباشد. این مطلب باپبش بینی نامتقارن فرضیه های ۱ و ۲ تحقیق، متفاوت است. اما تأثیر تغییرات قیمت سهام بر افشای اخبار خوب، با فرض عدم دریافت اخبار جدید( نمودار۲-۱) ، کاملاً مطابق با فرضیه های ۱ و ۲ تحقیق است.
افشای اختیاری اخبار بد
در مدل های ورکچیا و دای اثر ریسک دعوای حقوقی بر افشای اختیاری اخبار بد، مورد توجه قرار نگرفته است. بنابرین در این مدل ها، مدیر همواره اخبار بد را به منظور حداکثر سازی قیمت سهام، حفظ میکند.
ادبیات گذشته نشان میدهد که کاهش های بزرگ قیمت سهام، ریسک دعاوی حقوقی را افزایش میدهد ( فرانسیس[۵۲] و همکاران ،۱۹۹۴) و این که ریسک بالاتر دعاوی حقوقی، مدیران را وادار به افشای اخبار بد میکند( اسکینر[۵۳]، ۱۹۹۴ و فیلد[۵۴] و همکاران، ۲۰۰۵).
اطلاعیه سود و زیان
رویکرد تجربی تحقیق برای ایجاد شوک در قیمت بازار سهام، استفاده از یک رویداد عمومی است. این رویداد، انتشار اطلاعیه سود و زیان میباشد، که تحقیقات قبلی (بال و براون; کرنل و لندزمن; دانلی و …) اثر این رویداد بر قیمت سهام را تأیید میکنند.این مطالعه، بر اطلاعیه سود و زیان تمرکز دارد اما هر رویداد دیگر غیر از اطلاعیه سود و زیان که موجب ایجاد شوک در قیمت سهام شود، میتواند به کار گرفته شود. در ادامه بررسی تأثیر اطلاعیه سود و زیان بر قیمت سهام پرداخته می شود.
محتوای اطلاعاتی سود و واکنش بازار سرمایه
بر اساس تحقیق تجربی صورت گرفته توسط حجت خواه (۱۳۸۸)، اطلاعات حسابداری جهت برآورد ارزش مورد انتظار و ریسک بازده اوراق بهادار مفید و سودمند است. اگر اطلاعات حسابداری محتوا و بار اطلاعاتی نداشته باشد با دریافت آن ها بازنگری در پیشبینی ها صورت نخواهد گرفت و باعث خرید و فروش نخواهد شد و بدون خرید و فروش هیچگونه تغییری در حجم معاملات و قیمت وجود نخواهد داشت. میزان و درجه مفید بودن، نمی تواند به وسیله وسعت و اندازه تغییرات حجم و قیمت به دنبال انتشار اطلاعات، اندازه گیری شود. این معادل سازی، سودمندی تصمیم نامیده می شود. رویکردی که بر تئوری حسابداری از سال ۱۹۶۸ حاکم بوده است. همچنین رویکرد اطلاعاتی بیان میکند که تحقیقات تجربی میتواند به حسابداران کمک کند که سودمندی اطلاعات را از طریق واکنش بازار به آن، بررسی کنند. در رویکرد اطلاعاتی فرض می شود بازار کارا، به هر نوع اطلاعات سودمند از هر منبع اطلاعاتی، شامل اطلاعات صورت های مالی و…، واکنش نشان میدهد.
دلایل پیشبینی واکنش قیمت بازار شرکت ها نسبت به اطلاعات صورت های مالی
در این بخش دلایل این که چرا باید واکنش قیمت بازار شرکت ها به اطلاعات صورت های مالی، پیشبینی شود، بررسی خواهد شد. این دلایل، در مورد رفتار سرمایه گذاران به خصوص واکنش به اطلاعات صورت های مالی به شرح زیر است:
۱- سرمایه گذاران بر اساس اطلاعاتی که در دسترس همگان است بازده مورد انتظار و ریسک سهام را پیشبینی میکنند. با اعلام سود سال جاری، پیشبینی خود را تجدید میکنند. پیشبینی بر اساس اطلاعاتی که در دسترس است انجام می شود. هیچ الزامی وجود ندارد که باورهای افراد مختلف یکسان باشد زیرا سرمایه گذاران در تفسیر اطلاعات تواناییهای متفاوتی دارند. این باورهای پیشین امکان دارد شامل انتظاراتی باشد که درباره قدرت سودآوری آینده و کنونی شرکت است. زیرا بازده آتی اوراق بهادار دست کم تا حدودی به سودآوری آن ها بستگی دارد.
۲- پس از اطلاعات سود جاری برخی از سرمایه گذاران در صدد بر میآیند که اطلاعات بیشتری به دست آورند و این از طریق تجزیه و تحلیل عدد متعلق به سود میسر خواهد شد. برای مثال، اگر سود خالص، بالا برود و یا از مقدار مورد انتظار بیشتر شود، این میتواند خبر خوب به حساب آید. اگر وضع بدین گونه باشد سرمایه گذار با بهره گرفتن از نظریه ی بیز[۵۵] در باورهای خود درباره بازده و قدرت سودآوری آینده شرکت تجدید نظر خواهد کرد. برخی از سرمایه گذاران (کسانی که انتظارات بالاتری در مورد سود داشتند) احتمالاً همین عدد سود خالص را به عنوان خبر بد تلقی خواهند کرد.
۳- سرمایه گذارانی که در باورهای خود نسبت به آینده و بالارفتن سود شرکت تجدید نظر کردند، تمایل بیشتری نشان میدهند تا تعداد بیشتری سهم شرکت را به قیمت کنونی بازار خریداری کنند و کسانی که در باورهای خود در جهت عکس تجدید نظر کردند، سهام کمتری را خریداری می نمایند. ارزیابی سرمایه گذاران در مورد ریسک این سهام نیز، مورد تجدید نظر قرار خواهد گرفت.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-09-30] [ 04:09:00 ب.ظ ]
|