مقالات و پایان نامه ها | ۴-۱- مقدمه – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
از آنجایی که در این تحقیق برای آزمون آماری، فرضیه به عنوان فرض جایگزین() در نظر گرفته شده است، زمانی فرضیه تأیید میشود که F محاسبه شده (طبق محاسبات نرم افزار Eviews) از F جدول بزرگتر باشد.
۳-۱۲-۲- آزمون خود همبستگی
خودهمبستگی زمانی رخ میدهد که خطاها با هم رابطه داشته باشند. به بیان دیگر جزء اخلال مربوط به یک مشاهده تحت تأثیر جزء اخلال یک مشاهده دیگر قرار دارد. اغلب در داده های مقطعی انتظار میرود که متغیر مستقل یک مشاهده فقط بر متغیر وابسته همان مشاهده تأثیر گذارد و با مشاهدات دیگر ارتباطی نداشته باشد (بیدرام، ۱۳۸۱).
برای تشخیص خود همبستگی از آماره دوربین– واتسون استفاده میشود که طبق فرمول زیر محاسبه میگردد.
=۲(۱-p)
جمله خطا در زمان t، : جمله خطا در زمان t-1 است.
چنانچه این آماره با توجه به سطح اطمینان ۹۵%، نزدیک به عدد ۲ باشد، خود همبستگی وجود ندارد (بیدرام،۱۳۸۱).
لازم به ذکر است که در این تحقیق از داده ها به صورت ترکیبی سری زمانی و مقطعی (panal) استفاده شده است. هم چنین در استفاده از نرم افزارEviews از تبیین GLS برای تصحیح ناهمسانی واریانس، و از متغیرهای خودرگرسیو[۴۹]AR(P) جهت برطرف کردن مشکل خود همبستگی استفاده شده است.
۳-۱۳- آزمون فرضیهها
۳-۱۳-۱-ضریب همبستگی:ضریب همبستگی با توجه به نوع نمودار رگرسیون و نوع نمودار پراکنش دارای حالات مختلفی است و همواره بین ۱و۱- تعریف میشود و هر چه قدر مطلق ضریب همبستگی به عدد ۱ نزدیکتر باشد میتوان گفت اختلاف مقادیر پیشبینی شده با مقادیر واقعی کمتر خواهد بود، یعنی معادله رگرسیوناز خطای کمتر و اعتبار بیشتری برخوردار است. ضریب همبستگی به صورت زیر محاسبه میشود :
۳-۱۳-۲- ضریب تشخیص یا تبیین: شاخصی است که نشان دهنده اعتبار معادله رگرسیون است به عبارت دیگر این شاخص درصد تغییرات متغیروابسته را توسط متغیرهای مستقل را نشان میدهد. یعنی مقدار آن، بیانگر درصد انطباق مقادیر پیشبینی شده با مقادیر واقعی خواهد بود. ضریب تشخیص عبارت است:
ملاک انتخاب متغیر مستقل مناسب ضریب تشخیص است. چنانچه بخواهیم از بین متغیرهای مستقل مختلف، بهترین آن ها را انتخاب کنیم، ملاک را بر بزرگترین ضریب تشخص خواهیم گذاشت. اگر بهترین متغیر مستقل انتخاب شده از سطح قابل قبول ضریب تشخیص برخوردار نباشد، به معنی آن است که تعمیم روند گذشته و پیش بینیy بر اساس یک متغیر مستقل امکان پذیر نیست. بلکه باید ترکیبی از متغیرهای مستقل (حداقل ۲ متغیر) را پیدا نمود تا ضریب تشخیص را به حد قابل قبول رساند. در این حالت از معادله رگرسیون چندگانه استفاده میشود. در مدل رگرسیون چندگانه به جای ضریب همبستگی معمولی از ضریب همبستگی چندگانه استفاده میشود. این ضریب نشان میدهد که شدت رابطه متغیرهای مستقل به طور کلی با متغیر وابسته به چه میزان است اگر ضریب همبستگی چندگانه را به توان ۲ رسیده شود ضریب تعیین به دست میآید که معرف میزان تغیر پذیری (انحراف) در متغیر وابسته (y) است که به وسیله معادله رگرسیون توضیح داده میشود . سومین مقداری که توسط نرم افزارEVIEWS محاسبه میشود، ضریب تعیین تعدیل شده میباشد که فرمول آن به صورت زیر است:
در واقع این عامل باعث می شود که اریبی که در ضریب تعیین ناشی از حجم نمونه (n) است برطرف شود. تفاوت این ضریب با ضریب تعین در عامل (۲-n)/(1/n) میباشد. چنانچه مقدار n بزرگ باشد مقدار (۱-n)/(2/n) به یک نزدیک شده و تفاوت و به صفر میرسد. عامل دیگری که به وسیله نرمافزار محاسبه میگردد خطای معیار است که میزان پراکندگی داده ها را حول رگرسیون برآوردی نشان میدهد. در این تحقیق با توجه به نوع داده ها و روشهای تجزیه و تحلیل آماری موجود، از روش داده های ترکیبی استفاده شده است. زیرا به منظور بررسی فرضیهها اطلاعات متغیرهای مستقل و وابسته از دو جنبه متفاوت مورد بررسی قرار میگیرند؛از یک سو، این متغیرها در میان شرکتها مختلف و از سوی دیگر، در دوره زمانی۱۳۹۱-۱۳۸۵آزمون میشوند.
۳-۱۳-۳- آزمون معنیدار بودن متغیر مستقل
برای بررسی معنیدار بودن ضرایب متغیرهای مستقل در هر مدل از آماره tاستفاده شده است. برای محاسبه این آماره از فرمول زیر استفاده میشود.
: ضریب تخمینی، : انحراف معیار ضریب تخمینی،
: مجذور اختلاف بین مشاهدات واقعی و برآوردی، n: مقدار مشاهدات، k: تعداد پارامترها.
آماره tبدست آمده با t جدول که با درجه آزادی n-K در سطح اطمینان ۹۰%، ۹۵% و ۹۹% محاسبه شده مقایسه میشود، چنانچه قدر مطلق t محاسبه شده از t جدول بزرگ تر باشد، ضریب مورد نظر معنیدار خواهد بود که دلالت بر وجود ارتباط بین متغیر مستقل و وابسته است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- مقدمه
در فصل قبل روش تحقیق ،نحوه گردآوری داده ها، متغیرهای تحقیق، مدل های مورد استفاده در تحقیق و آزمونهای مورد استفاده بیان گردید . پس از آنکه داده ها گردآوری ، استخراج و طبقه بندی گردید مرحله جدیدی از فرایند تحقیق که مرحله تجزیه و تحلیل داده ها نامیده می شود آغاز میگردد.این مرحله از تحقیق، از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا نشان دهنده تلاش ها و زحمات گذشته است در این مرحله با بهره گرفتن از روش های مختلف و با تکیه بر معیار عقل سعی می شود اطلاعات و داده ها در جهت آزمون فرضیه و ارزیابی آن مورد استفاده قرار گیرد. در این مرحله آنچه مهم است این است که باید اطلاعات و داده ها را در مسیر هدف تحقیق ، پاسخگویی به سوالات تحقیق و نیز ارزیابی فرضیهها، مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
۴-۲- تجزیه وتحلیل نتایج
در این تحقیق به بررسی تاثیر اندازه مؤسسه حسابرسی با کیفیت حسابرسی پرداخته می شود متغیر اندازه مؤسسه حسابرسی به عنوان فرضیه های تحقیق به صورت جداگانه مطرح و جهت آزمون فرضیهها از روش همبستگی بین متغیرها و معادلات رگرسیون از طریق روش پانل دیتا استفاده می شود.
در ابتدا آمار توصیفی متغیرهای مورد نظر ارائه می شود و سپس فرضیه های تحقیق آزمون می شود.
جدول ۴-۱ آمار توصیفی متغیرها
عنوان
KE
LEV
SIZE
SIZEA
∆EARN
میانگین
۲۳٫۹۶۵
۲٫۱۱۲۱۱۱
۱۴٫۰۷۵۶۱
۱٫۲۶۴۰۵۹
۸۳٫۹۸۲۰۲
میانه
۱٫۶۳۶۲۷۸
۱٫۶۶۲۶۰۳
۱۳٫۷۹۲۱۵
۱
۲۴
ماکزیمم
۴۹۱۹٫۷۲۳
۱۳٫۷۴۰۲
۱۸٫۸۱۷۲۶
۴
۷۲۳۵
مینیمم
۳۳۹٫۴۵-
۰٫۴۸۱۳۴۶
۱۰٫۴۹۱۶۶
۱
۲۸۳۶-
انحراف معیار
۲۸۳٫۲۰۳۷
۱٫۳۸۳۷۳۶
۱٫۵۸۷۰۰۱
۰٫۵۵۰۱۳۷
۵۶۸٫۵۷۶۷
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-09-30] [ 03:28:00 ب.ظ ]
|