مقالات و پایان نامه ها | تحقیقات خارجی – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
احیایی (۱۳۹۱) در پایاننامه خود با عنوان « تحلیل ارتباط سهولت شروع کسب و کار و جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی»، به بررسی متغیرهای مؤثر بر کسب و کار بنگاههای اقتصادی پرداخته است. نتایج نشان داد که شاخص فضای کسب و کار شامل نه مؤلفه است که عبارتند از: ۱) شروع کسب وکار ۲) اخذ مجوزهای ساخت ۳) ثبت اموال ۴) اخذ اعتبارات ۵) حمایت از سرمایهگذاران ۶) پرداخت مالیات ۷) تجارت فرامرزی ۸) لازمالاجرا شدن قراردادها ۹) تعطیلی کسب و کار.
میرزاده (۱۳۹۲) در پایاننامه خود به شناسایی و اولویتبندی استراتژیهای توسعه سرمایهگذاری در منطقه آزاد چابهار با رویکرد swot پرداخته است. نتایج حاکی از آن است که مهمترین اولویتهای سرمایهگذاری در منطقه آزاد چابهار به ترتیب عبارتند از بخش زیرساخت در اولویت اول و بخشهای صنعت، آموزش، کشاورزی، شیلات، گردشگری، خدمات و بازرگانی به ترتیب در اولویتهای بعدی قرار گرفتهاند و استراتژی قابل قبول در برنامه ریزی توسعه سرمایهگذاری در منطقه آزاد چابهار، استراتژیهای محافظهکارانه می باشد و همچنین جذب شرکتهای سرمایهگذار در منطقه و خارج از آن برای حضور و فعالیت در منطقه با بهره گرفتن از اهرمهای معافیتی بهترین سناریو جهت اجرای استراتژی محافظهکارانه است.
قادری (۱۳۹۱) در پایاننامه خود با عنوان «جایگاه گردشگری در سیاستها و برنامه های توسعه مناطق آزاد (مطالعه موردی قشم)»، ضمن تبیین جایگاه گردشگری در توسعه قشم به تقویت پتانسیلها و فرصتهای موجود پرداخته و با برنامهریزی و تدوین راهبردها، ضعفهای موجود در منطقه را به فرصت تبدیل نموده و زمینه توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی منطقه را فراهم کردهاست. نتایج این تحقیق حاکی از آن است کهف قشم علیرغم برخورداری از پتانسیلهای فراوان گردشگری و موقعیت استراتژیک، گرفتار ضعفهایی نظیر کمبود زیرساختهای گردشگری، ضعف بازاریابی و تبلیغات و بیثباتی مدیریتی است.
ممی پور و همکاران (۱۳۹۳) در مقالهای تحت عنوان «بررسی و اولویتبندی عوامل جذب سرمایهگذاری در منطقه آزاد انزلی» با بهره گرفتن از تکنیک دلفی به شناسایی عوامل مؤثر جذب سرمایهگذاری در منطقه آزاد تجاری- صنعتی انزلی پرداخته و با روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) رتبهبندی کردهاند. نتایج تحقیق نشان میدهد عوامل مختلفی بر جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی در منطقه آزاد انزلی وجود دارد که میتواند آن ها را در هفت عامل اصلی خلاصه کرد. این عوامل به ترتیب عبارتند ا ز: عامل امکانات، عامل سیاستگذاری، عامل اقتصادی، قوانین و مقررات، عوامل مدیریتی، عامل حمایتی و عامل مکانیابی.
تحقیقات خارجی
پتری[۵۰] (۲۰۱۳) در پایاننامه خود با عنوان «عوامل مؤثر بر تصمیمات سرمایهگذاری گردشگری و جذابیت لاپلند[۵۱] برای سرمایهگذاری گردشگری»، به افزایش درک و آگاهی در تصمیمگیری سرمایهگذاری گردشگری در لاپلند (فنلاند) پرداخته است. در این تحقیق نقاط ضعف و قوت و فرصتها و چالشهای لاپلند فنلاند بررسی شده و نتایج حاکی از آن است که این منطقه برای سرمایهگذاری گردشگری مناسب نمیباشد. بزرگترین چالش این منطقه ظرفیت و عدم تقاضا در طول سال است. چالش دیگر ذکر شده است: دسترسی، رقابت قوی و عدم برنامهریزی سرمایهگذاری حرفهای است.
نانسونگله[۵۲] (۲۰۱۱) در پایاننامه خود به عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری مستقیم خارجی در گردشگری در مالاوی پرداخته است. نتایج نشان داد که رابطه قوی بین کشورهای مبدأ سرمایهگذاری مستقیم خارجی در بخش اقامت گردشگری و گردشگران ورودی از همان کشور دارد. همچنین یافته ها نشان داد که عوامل اقتصادی، زیرساختها، سیاستهای دولت، رقابت و طبیعت ملاحظات مهمی است که در سرمایهگذاری بخش اقامتگاه مالاوی باید در نظر گرفته شود.
نول و سیبروک[۵۳] (۲۰۰۶) در تحقیقی با عنوان «عوامل مؤثر بر تصمیمگیری در سرمایهگذاری هتل» که با بهره گرفتن از روش AHP در کشور استرالیا انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که عوامل مالی و موقعیتی مهمتر از سایر عوامل میباشد. نتایج تحقیق آنان نشان داد که مهمترین عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری گردشگری عبارتند از:
-
- عوامل مالی مانند پیشبینی نرخ بازده سرمایهگذاری، میزان ریسک و بازده، میزان سود خالص احتمالی.
-
- عوامل موقعیتی مانند تعداد گردشگران، سطح تقاضا، امکانات موجود.
-
- عوامل اقتصادی مانند نرخ بهره، وضعیت بازار، نرخ بیکاری و هزینه های نیروی انسانی، الگوهای مصرفی گردشگران، درآمد و توان اقتصادی منطقه.
- تنوع شامل تنوع جغرافیایی، تنوع برند تجاری و تنوع امکانات.
اسنایمن و سایمن[۵۴] (۲۰۰۹) تحقیقی تحت عنوان «عوامل کلیدی مؤثر بر سرمایهگذاری مستقیم خارجی در صنعت گردشگری در کشور آفریقای جنوبی» را با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS انجام دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که زیرساختها، سیاستها و خطمشی دولت، وضعیت اقتصادی، رقابتی بودن بازار و عوامل طبیعی مؤثرترین عوامل مؤثر بر جذب سرمایهگذاری گردشگری در این کشور هستند.
گرین و ویلانو[۵۵] (۱۹۹۱) در تحقیقی با عنوان «سرمایهگذاری خصوصی در کشورهای در حال توسعه»، عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری بخش خصوصی را در ۲۲ کشور مورد بررسی قرار دادهاند، از جمله این عوامل به موارد زیر اشاره شده است:
الف) نسبت سرمایهگذاری عمومی به تولید ناخالصی داخلی خصوصی مبهم است.
ب) نرخ رشد حقیقی تولید سرانه که رابطه مثبتی با سرمایهگذاری بخش خصوصی دارد.
پ) مانده پول حقیقی داخلی که رابطه مثبتی با سرمایهگذاری بخش خصوصی دارد، زیرا، افراد قبل از اقدام به سرمایهگذاری در یک پروژه اقدام به پسانداز پولی میکنند و مانده پول حقیقی متأثر از نرخ بهره حقیقی سپردههاست . لذا ، یک رابطه مثبت بین نرخ بهره حقیقی سپردهها و سرمایهگذاری بخش خصوصی در این کشورها وجود دارد.
ت) نرخ تورم نیز از آنجا که ریسک پروژه های بلندمدت سرمایهگذاری را افزایش میدهد و به عنوان شاخص بیثباتی در اقتصاد مطرح میشود، رابطه منفی با سرمایهگذاری بخش خصوصی دارد.
ث) درآمد سرانه رابطه مثبتی با سطح سرمایهگذاری بخش خصوصی دارد. زیرا، افزایش درآمد سرانه باعث افزایش پسانداز و افزایش پساندازها هم به عنوان منبع اصلی تأمین سرمایهگذاری بخش خصوصی در کشورهای در حال توسعه مطرح است.
ج ) عامل بار بدهی خارجی که رابطه معکوسی با سرمایهگذاری بخش خصوصی دارد.
آن ها الگویی به صورت:
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-09-30] [ 04:01:00 ب.ظ ]
|