دانلود پایان نامه و مقاله | ۳-۱۰-۳- آزمونهای تشخیص در داده های ترکیبی – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
که در این رابطه θ به صورت زیر تعریف می شود:
در رابطه مذبور اگر باشد، در این صورت تخمین مدل با بهره گرفتن از روش اثر تصادفی به تخمین با روش اثر ثابت تبدیل می شود و اگر باشد، تخمین مدل با روش اثر تصادفی به تخمین با بهره گرفتن از مدل داده های تلفیق شده و برآورد حداقل مربعات معمولی تبدیل می شود (اشرفزاده و مهرگان، ۱۳۸۷؛ زراءنژاد و انواری، ۱۳۸۴).
۳-۱۰-۳- آزمونهای تشخیص در داده های ترکیبی
برای تعیین مدل مورد استفاده در داده های ترکیبی از آزمونهای مختلفی به شرح زیر استفاده می شود:
۱-۳-۱۰-۳ آزمون چاو
آزمون چاو[۹۶] برای تعیین به کارگیری مدل اثرات ثابت در مقابل تلفیق کل داده ها (مدل یکپارچه شده) انجام می شود. فرضیات این آزمون به صورت زیر است:
H0: Pooled Model
H1: Fixed Effect Model
فرضیه اول بر اساس مقادیر مقید و فرضیه مقابل آن بر اساس مقادیر غیر مقید است. آمارهی آزمون چاو بر اساس مجموع مربعات خطای مدل مقید و مدل غیر مقید به صورت زیر است:
این آماره دارای توزیعF با درجه آزادی N-1 و NT-N-K است. اگر ارزش آماره F مقید از ارزش آماره F جدول کمتر باشد، در سطح معنی داری تعیین شده، فرضیه H0 رد می شود و اثر معنیداری برای مقاطع وجود خواهد داشت. بنابرین، مدل اثر ثابت انتخاب می شود، در این غیر این صورت از مدل داده های تلفیق شده استفاده می شود (اشرفزاده و مهرگان، ۱۳۸۷).
۲-۳-۱۰-۳ آزمون هاسمن
آزمون هاسمن[۹۷] برای تعیین استفاده از مدل اثر ثابت در مقابل اثر تصادفی انجام می شود. آزمون هاسمن بر پایه وجود یا عدم وجود ارتباط بین خطای رگرسیون تخمین زده شده و متغیرهای مستقل مدل شکل گرفته است. اگر چنین ارتباطی وجود داشته باشد، مدل اثر ثابت و اگر این ارتباط وجود نداشته باشد، مدل اثر تصادفی کاربرد خواهد داشت. فرضیه H0 نشان دهنده عدم ارتباط متغیرهای مستقل و خطای تخمین و فرضیه H1 نشان دهنده وجود ارتباط است(زراءنژاد و انواری، ۱۳۸۴).
H0: Random Effect
H1: Fixed Effect
مادالا[۹۸] (۱۹۹۸) برای انجام آزمون هاسمن تخمین مقدار واریانس q را با V(q)نشان داده و آماره M را به صورت زیر ارائه کردهاست:
۱۱-۳- خلاصه فصل
در این فصل ابتدا فرضیه های تحقیق، دوره ی زمانی تحقیق، جامعه مورد مطالعه و چگونگی جمع آوری اطلاعات تشریح گردید.در ادامه آزمون های آماری لازم جهت آزمون فرضیات تحقیق نیز بیان شد. هم چنین در این فصل معادله رگرسیون چند متغیره بیان شد.در فصل بعد به بیان یافته های تحقیق و تحلیل آن ها پرداخته خواهد شد.
فصل چهارم
یافته های پژوهش
۴-۱) مقدمه
در فصل پیش به بیان فرضیههای تحقیق، مدلها و متغیرهای مورد نیاز برای آزمون آن ها، پرداخته شد. همچنین جامعه آماری، نحوه انتخاب نمونه و چگونگی گردآوری داده های مورد نیاز معرفی شد. در این فصل داده های مورد نیاز جهت آزمون فرضیه های تحقیق جمع آوری شده و به عنوان منبعی برای تجزیه و تحلیل استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده از روشهای آمار توصیفی، آمار استنباطی و همچنین رسم جداول استفاده شده است. استفاده از آمار توصیفی با هدف تلخیص اطلاعات جمع آوری شده و شناخت بیشتر جامعه مورد بررسی صورت پذیرفته است زیرا هدف آمار توصیفی، توصیف، استخراج نکات اساسی و ترکیب اطلاعات به کمک زبان اعداد است. هدف آمار استنباطی، به طور کلی انجام استنباط درباره پارامترهای جامعه از طریق تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود در داده های نمونه و همچنین سنجش عدم اطمینانی است که در این استنباطها وجود دارد.
در این راستا در اجرای اولیه مدل نخست با بهره گرفتن از آماره های چاو و هاسمن نوع مدل مناسب برازش رگرسیون(داده های تلفیقی یا پانل با اثرات ثابت و تصادفی) تعیین شده و با بهره گرفتن از آماره های همچون ایم، پسران و شین و لین و لوین پایایی متغیرها بررسی شده است. سپس در اجرای ثانویه مدل فروض کلاسیک رگرسیون شامل نرمال بودن توزیع متغیرها، استقلال توزیع خطاها، نرمال بودن توزیع خطاها، ناهمسانی واریانس ها و استقلال متغیرهای مستقل بررسی شده است.در نهایت در اجرای نهایی مدل با توجه به معناداری کل مدل و نیز معناداری تک تک ضرایب مدل نهایی استخراج گردیده است.
۴-۲- آمار توصیفی متغیرها
در جدول (۴-۱) ، آماره های توصیفی متغیرهای تحقیق را در طی دوره مورد بررسی نشان میدهد. آمار توصیفی متغیرها تحقیق که با بهره گرفتن از داده های شرکت ها طی دوره آزمون (سالهای ۹۲-۱۳۸۷) اندازهگیری شدهاند، شامل میانگین، میانه، انحراف معیار، کمینه و بیشینه ارائه گردیده است.
جدول ۴-۱٫ آماره های توصیفی متغیرهای تحقیق
شرح متغیرها
میانگین
میانه
انحراف معیار
کمینه
بیشینه
نسبت سرمایه گذاران انفرادی
Individual Investors
۰٫۱۷۱۴
۰٫۱۷۵۷
۰٫۰۷۹۰
۰٫۰۱۹۱
۰٫۳۰۹۴
کیفیت گزارشگری مالی
Financial Reporting Quality
۰٫۰۴۵۹
۰٫۰۴۶۱
۰٫۰۲۶۰
-۰٫۰۰۱۸
۰٫۰۹۳۲
کیفیت افشا
Disclosure Quality
۰٫۰۲۶۰
۰٫۰۲۶۱
۰٫۰۱۳۵
۰٫۰۰۰۳
۰٫۰۵۰۹
نوسان پذیری بازده سهام
RET_VOL
۱٫۶۷۰۷
۱٫۶۸۳۰
۰٫۳۴۸۰
۱٫۰۱۹۸
۲٫۳۰۸۴
نوسان پذیری سود
EARN_VOL
۳٫۱۶۷۰
۳٫۱۴۳۸
۰٫۶۰۱۲
۲٫۰۲۵۲
۴٫۳۰۸۴
نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام
MTB
۱۱٫۶۰۲۰
۱۱٫۴۹۰۳
۴٫۱۷۵۱
۴٫۰۵۰۶
۱۹٫۲۹۶۸
شاخص ریسک سیستماتیک
Beat
۴٫۶۱۷۰
۴٫۶۰۷۴
۱٫۴۳۷۳
۲٫۰۱۹۷
۷٫۳۴۳۰
اندازه شرکت
LogAsset
۱۳٫۰۳۹۶
۱۲٫۸۵۹۳
۱٫۳۷۴۸
۹٫۸۲۱۵
۱۹٫۶۱۸۰
نسبت اهرمی
Leverage
۰٫۱۴۱۴
۰٫۱۲۵۰
۰٫۱۰۵۵
۰٫۰۰۰۱
۰٫۹۸۲۸
بازده دارایی ها
ROA
۰٫۰۸۸۱
۰٫۰۷۷۰
۰٫۱۱۹۶
-۰٫۴۴۲۰
۰٫۶۳۰۹
۴-۳ -آزمون پایایی متغیرها
در این قسمت به بررسی ایستایی یا پایایی متغیرهای پژوهش پرداخته شد. به منظور بررسی پایایی، از آزمون ایم، پسران و شین[۹۹] (۱۹۹۷)، لین و لوین[۱۰۰] (۱۹۹۲) استفاده شد. نتایج این آزمون در جداول ۴-۲ نشان داده شده است.
جدول ۴-۲٫ آزمون ایم، پسران و شین (IPS)
متغیر
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-09-30] [ 04:38:00 ب.ظ ]
|