دانلود متن کامل پایان نامه ارشد | قسمت 3 – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
-
- هزینه های عملیاتی حسابداری نسبت به تغییرات درآمدی فروش چسبندگی دارند.
- نرخ تورم بر چسبندگی هزینه های عملیاتی حسابداری تأثیر دارد .
۱-۶) روش انجام پژوهش
۱-۶-۱) روش تحقیق
این پژوهش از لحاظ طبقه بندی پژوهش بر مبنای هدف ، از نوع کاربردی است . پژوهش کاربردی پژوهشی است که نظریه ها ، قانون مندی ها ، اصول و فنون را برای حل مسائل اجرایی و واقعی به کار میگیرد . هدف تحقیقات کاربردی ، توسعه ی دانش کاربردی دریک زمینه ی خاص است و همچنین میتواند در جریان استفاده از اطلاعات کاربرد داشته باشد .
همچنین از نظر روش و ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی-همبستگی است که برای کشف همبستگی بین متغیرها به روش پس رویدادی عمل خواهد شد . تحقیقات همبستگی، شامل کلیه ی تحقیقاتی است که در آن ها سعی می شود رابطه بین متغیر های مختلف با بهره گرفتن از ضریب همبستگی، کشف و تعیین شود. هدف تحقیق همبستگی مطالعه حدود تغییرات یک یا چند متغیر با حدود تغییرات یک یا چند متغیر دیگر است .این پژوهش همچنین از بعد فرایند ، از نوع تحقیقات کمی محسوب شده ، یعنی با نگرش عینی به جمع آوری و تحلیل داده های کمی می پردازد .(آذر-عادل و مومنی-منصور ۱۳۸۹ و دلاور –۱۳۹۰،ص۳۸).
۱-۶-۲) روش های گردآوری اطلاعات
اطلاعات مورد نیاز پژوهش از منابع مختلفی جمع آوری شده است . اطلاعات مربوط به مبانی نظری پژوهش از کتب و مقالات لاتین و همچنین مقالات فارسی جمع آوری شده . همچنین روش انجام این پژوهش به صورت کتابخانه ای میباشد و در آن از اطلاعات شرکتها استفاده شده است . با توجه به اینکه شرط لازم برای انجام هر تحقیقی وجود اطلاعات در دسترس میباشد ، در نتیجه در وضعیت کنونی از اطلاعات صورتهای مالی و یادداشتهای همراه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران موجود در سایتهایrdis.ir (اطلاعات سال۱۳۸۸) و www.codal.ir (اطلاعات سالهای مالی ۱۳۸۹ الی ۱۳۹۲) استفاده شده است .علاوه بر این از داده های موجود در نرم افزار ره آورد نوین نیز بهره گرفته شده است. لازم به ذکر است اطلاعات مربوط به نرخ تورم از سایت بانک مرکزی(www.cbi.ir) گرفته شده است.
۱-۶-۳) روش های تجزیه و تحلیل اطلاعات
در این پژوهش برای آزمون فرضیهها از مدل رگرسیون خطی چند متغیره استفاده می شود . روش های آماری مورد استفاده در این پژوهش بر حسب نوع فرضیه ، داده های پانل ، آمار توصیفی ، رگرسیون خطی ، تحلیل همبستگی ، آماره ی دوربین- واتسون و غیره میباشد . برای روش آماری پژوهش ، نرمال بودن توزیع داده ها با بهره گرفتن از روش جارکو برا مورد بررسی قرار میگیرد . از آماره ی فیشر(F) برای آزمون معنادار بودن معادله ی رگرسیون (تأیید خطی بودن رابطه) استفاده می شود . همچنین از آماره ی T برای تعیین معنی دار بودن رابطه ی همبستگی بین متغیرها استفاده خواهد شد . از آماره ی دوربین- واتسون نیز به منظور بررسی وجود همبستگی میان متغیرها استفاده می شود . بر اساس این آزمون ، اگر آماره ی دوربین – واتسون بین ۵/۱ تا ۵/۲ قرار گیرد ، می توان فرض عدم وجود همبستگی بین خطاهای مدل را پذیرفت .
به طور کلی و خلاصه می توان گفت در این پزوهش ابتدا نمونه ی آماری از بین جامعه ی آماری شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ، بر اساس شرایط ویژه ای که در بخش جامعه و نمونه ی آماری ذکر می شود انتخاب میگردد و سپس به منظور محاسبات مربوط به فرضیات و آزمون آن ها ، اطلاعات جمع آوری شده وارد صفحه ی EXCEL شده و سپس برای تجزیه و تحلیل نهایی از نرم افزار EVIEWS 8.1 استفاده خواهد شد .
۱-۷) قلمرو تحقیق
در کارهای پژوهشی و از مباحث مهم هر تحقیقی که باید مد نظر محققان قرار گیرد ، پرهیز از ورود به حوزه های غیر مرتبط با موضوع تحقیق است .همچنین محقق باید نظر خود را به این موضوع معطوف نماید که از محدوده ی زمانی و مکانی پژوهش خارج نشود .
با عنایت به نکات ذکر شده و همچنین با توجه به موضوع پژوهش که به بررسی و تحلیل چسبندگی هزینه های حسابرسی و حسابداری شرکتهای پذیرفته شده در بورس اواراق بهادار می- پردازد ، قلمرو پژوهش به سه بخش تقسیم شده که عبارتند از :
۱-۷-۱) قلمرو موضوعی
که به بررسی و تحلیل چسبندگی هزینه های حسابرسی و حسابداری شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار می پردازد.
۱-۷-۲) قلمرو زمانی
محدوده ی زمانی پژوهش ، یک دوره ی ۵ ساله عملکردهای حسابرسی و مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران مابین سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ خواهد بود .
۱-۷-۳) قلمرو مکانی
قلمرو مکانی پژوهش شامل شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد .
۱-۸) جامعه ی آماری ، نمونه ی آماری و روش نمونه گیری
در این پژوهش جامعه ی آماری شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادرا تهران می- باشد. روش انتخاب نمونه ی آماری نیز ، روش حذف سیستماتیک میباشد . به این ترتیب که از بین کلیه ی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار ، آنهایی جهت انجام آزمون انتخاب خواهند شد که شرایط زیر را دارا باشند :
-
- به منظور قابلیت مقایسه داشتن اطلاعات ، پایان سال مالی شرکتها بییست و نهم اسفندماه باشد .
-
- تا قبل از سال ۱۳۸۸ در بورس پذیرفته شده باشند .
-
- اطلاعات مالی شرکتها بالاخص اطلاعات مربوط به هزینه های حسابرسی می- بایست در یادداشتهای همراه صورتهای مالی ارائه شده و در دسترس باشد .
-
- وقفه ی معاملاتی برای مدتی طولانی نداشته باشند .
-
- طی دوره ی زمانی تحقیق تغییر سال مالی نداشته باشند .
-
- هر سال حداقل ۹۰ روز معاملاتی داشته باشند .
- جزء شرکتهای هلدینگ ، سرمایه گذاری ، واسطه گری مالی ، بیمه و همچنین بانکها نباشند .
همچنین شرکتهایی که در طول دوره ی تحقیق ، اطلاعات مالی آن ها در دسترس نبوده و یا به طور کامل در این سالها در بورس فعالیت نداشته اند از جامعه ی آماری حذف شده اند ، علاوه بر آن روند نمونه گیری با توجه یه فرضیات تفاوتهایی خواهد داشت که در فصل سوم تشریح خواهد شد .
۱-۹)تعریف عملیاتی متغیرها
چسبندگی هزینه ی حسابرسی : زمانی که میزان افزایش در هزینه ی حسابرسی ، هنگام افزایش در حق الزحمه ی حسابرسی برآوردی بیشتر از میزان کاهش در هزینه ی حسابرسی هنگام کاهش در حق الزحمه ی برآوردی باشد را چسبندگی هزینه ی حسابرسی گویند .
حق الزحمه ی برآوردی حسابرسی : میزان برآورد در حق الزحمه ی حسابرسی است که با جمع کردن متغیرهای مختلفی که در قسمتهای بعدی تشریح خواهد شد به دست خواهد آمد .
چسبندگی هزینه های حسابداری : نوعی رفتار هزینه است به گونه ای که میزان افزایش در هزینه ها هنگام افزایش در سطح فروش بیشتر از میزان کاهش در هزینه ها هنگام کاهش سطح فروش باشد .
هزینه های عملیاتی حسابداری : هزینه های عمومی ، اداری و فروش شرکت میباشد که از جمع این هزینه ها با یکدیگر محاسبه می شود .
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-09-30] [ 04:06:00 ب.ظ ]
|