دانلود متن کامل پایان نامه ارشد – ۵-۲- مروری بر اهداف، مسأله و روش تحقیق – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
F-statistic۱٫۴۸۷۲۰۸
Prob(F-statistic)۰٫۰۱۱۴۴۳
همان طور که از جدول ۴-۲۷ مشاهده می شود مقدار P-Value مربوط به آماره ( Prob(F-statistic که بیانگر معنی دار بودن کل رگرسیون میباشد، برابر ۰٫۰۰۰ بوده و حاکی از آن است که مدل درسطح اطمینان ۹۹ درصد معنادار میباشد. همچنین آزمون دوربین- واتسون رابطه بالا عدد بین ۱٫۵ تا ۲٫۵ میباشد که مناسب است و نشان دهنده مورد پذیرش بودن فرض نبود خودهمبستگی است. نتائج آزمون فرضیه نشان میدهد که بین نسبت جمع بدهی ها به حقوق صاحبان سهام و ریسک کوتاه مدت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد. ضریب تعیین تصحیح شده نشان می دهد که حدود ۸٫۹ درصد از تغییرات توسط متغیرهای مستقل ذکر شده در جدول بالا تبیین می شود.
۴-۴-۹ آزمون فرضیه نهم
– بین نسبت سود قبل از بهره و مالیات و ریسک کوتاه مدت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنی داری وجود دارد.
H0 : بین نسبت سود قبل از بهره و مالیات و ریسک کوتاه مدت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنی داری وجود ندارد.
H0 : βi = 0
H1 : بین نسبت سود قبل از بهره و مالیات و ریسک کوتاه مدت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنی داری وجود دارد.
H1 : βi ≠ ۰
الف – آزمون معنی دار بودن روش اثرات ثابت
برای آزمون معنی دار بودن روش اثرات ثابت باید از دو آزمون آماره F و هاسمن[۸۱] استفاده نمود.
الف-۱- آزمون فرضیه تحقیق
آزمون آماره F
جدول ۴-۲۸ : نتایج آزمون آماره F برای آزمون فرضیه نهم
شرح
مقدار آماره
درجه آزادی
احتمال
Cross-section F
۲٫۷۰۰۴۳۳
(۷۳,۲۹۵)
۰٫۰۰۰۰
الف -۲- آزمون هاسمن
جدول ۴-۲۹ : نتایج آزمون هاسمن برای آزمون فرضیه نهم
شرح
مقدار آماره
درجه آزادی
احتمال
Cross-section random
۰٫۲۰۵۱۶۴
۱
۰٫۶۵۰۶
با توجه به اینکه ، از آزمون به عمل آمده برای مدل رگرسیونی اول احتمال به دست آمده بیشتر از ۵ درصد میباشد ، در ابتدا به روش تصادفی انجام شده بود ، ولی به علت اینکه نامناسب بودن مقدار P-Value ، لذا در این مدل باید از روش اثرات ثابت استفاده نماییم.
جدول (۴-۳۰) : بررسی مدل ترکیبی فرضیه نهم
متغیر
ضریب
انحراف معیار
t-آماره
Prob.
نوع رابطه
سطح معنی داری
PRODUCTIVITY
-۰٫۵۴۸۹۹۰
۰٫۰۸۳۸۷۳
-۶٫۵۴۵۵۰۲
۰٫۰۰۰۰
منفی
معناداری است
C
۴٫۳۰۰۳۷۸
۰٫۰۳۲۰۱۶
۱۳۴٫۳۲۱۱
۰٫۰۰۰۰
مثبت
معناداری است
آماره های وزن دار
آماره های بدون وزن
ضریب تعیین
۰٫۴۵۵۰۲۸
ضریب تعیین
۰٫۱۷۹۹۵۵
ضریب تعیین تعدیل شده
۰٫۳۱۸۳۲۳
آماره دوربین واتسون
۱٫۵۶۰۱۳۲
آماره دوربین واتسون
۲٫۱۱۱۷۵۸
F-statistic
۳٫۳۲۸۵۳۷
Prob(F-statistic)
۰٫۰۰۰۰۰۰
همان طور که از جدول ۴-۳۰ مشاهده می شود مقدار P-Value مربوط به آماره ( Prob(F-statistic که بیانگر معنی دار بودن کل رگرسیون میباشد، برابر ۰٫۰۰۰ بوده و حاکی از آن است که مدل درسطح اطمینان ۹۹ درصد معنادار میباشد. همچنین آزمون دوربین- واتسون رابطه بالا عدد بین ۱٫۵ تا ۲٫۵ میباشد که مناسب است و نشان دهنده مورد پذیرش بودن فرض نبود خودهمبستگی است. نتائج آزمون فرضیه نشان میدهد که بین نسبت سود قبل از بهره و مالیات و ریسک کوتاه مدت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد. ضریب تعیین تصحیح شده نشان می دهد که حدود ۳۱٫۸ درصد از تغییرات توسط متغیرهای مستقل ذکر شده در جدول بالا تبیین می شود.
۴-۵- خلاصه فصل
در این فصل به منظور تعیین رابطه بین هر یک از متغیرهای مستقل با متغیر وابسته، در دوره تحقیق ۱۳۸۸-۱۳۹۲ به آزمون فرضیه های پژوهش پرداخته شده است. نتیجه آزمون های در جدول زیر است :
فرضیات
نوع رابطه
سطح معناداری
رابطه بین اندازه هیئت مدیره و ریسک کوتاه مدت سهام
منفی
۹۰%
رابطه بین تعداد مدیران مستقل و ریسک کوتاه مدت سهام
مثبت
معناداری است
رابطه بین سهامداری مدیران و ریسک کوتاه مدت سهام
منفی
۹۹%
رابطه بین نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار و ریسک کوتاه مدت سهام
مثبت
—–
رابطه بین ارزش بازار و ریسک کوتاه مدت سهام
منفی
۹۵%
رابطه بین کیو توبین و ریسک کوتاه مدت سهام
مثبت
۹۹%
رابطه بین بازده دارائیها و ریسک کوتاه مدت سهام
منفی
۹۰%
رابطه بین نسبت جمع بدهی ها به حقوق صاحبان سهام و ریسک کوتاه مدت سهام
منفی
۹۵%
رابطه بین نسبت سود قبل از بهره و مالیات و ریسک کوتاه مدت سهام
منفی
معناداری است
فصل پنجم
نتیجه گیری
۵-۱ مقدمه
گام های نهایی تحقیق، از اصلی ترین و بنیادی ترین مراحل انجام آن میباشند. تجزیه و تحلیل دقیق و نتیجه گیری درست از داده های جمع آوری شده، بدین دلیل که مبنایی برای برنامه ریزی های آتی در جامعه مورد تحقیق قرار می گیرند، از اهمیت دو چندانی برخوردار میباشند. در واقع نتیجه های به دست آمده، باید آن چنان مستند و قابل تشریح باشند که جامعه مورد تحقیق به درستی و صحت آن ها اعتماد داشته تا برای اصلاح نواقص و کاستی ها با توجه به نتیجه های به دست آمده، برنامه ریزی جامعی انجام داده و به نتیجه های قابل پیشبینی دست یابند.
در این فصل ابتدا جمع بندی، بحث و نتایج حاصله از تجزیه و تحلیل هایی که در فصل قبل انجام شد، ارائه میگردد. سپس مقایسه نتایج تحقیق حاضر با نتایج قبلی انجام شده، عنوان گردیده و در نهایت پیشنهادات حاصل از این تحقیق و پیشنهادات برای پژوهش های آینده مطرح شده است.
۵-۲- مروری بر اهداف، مسأله و روش تحقیق
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-09-30] [ 04:10:00 ب.ظ ]
|