مقاله های علمی- دانشگاهی | ۲-۱ بیان مساله تحقیق – 10 |
۲-۱ بیان مسئله تحقیق
اهمیت معیارهای غیر مالی بر سنجش عملکرد مالی شرکتها و واحدهای گوناگون شرکتها و تأثیر معیارهای غیر مالی بر معیارهای مالی و تحقیقاتی که در گذشته صورت پذیرفته است نشان دهنده شواهدی در رابطه با ارتباط رضایتمندی مشتریان و عملکرد های مالی آتی میباشد. چندین تحقیق و بررسی صورت پذیرفته که نشان دهنده ارتباط مثبت بین رضایتمندی مشتریان و عملکردهای مالی آتی بوده است. در حالی که دیگر تحقیقات و بررسیها نشان دادند که تاثیر مالی رضایتمندی مشتریان در صنایع و شرکتها متفاوت و مختلف است. با توجه به رقابت به وجود آمده در میان شرکتهای بیمه در صورت عدم شناخت عوامل مؤثر بر درآمدها، گاه این شرکتها با کاهش در آمدها روبرو میشوند که بعضاً ممکن است کیان شرکت را به خطر بیندازد. چنانچه بیمه گر در ارزیابی عوامل ناموفق باشد، امکان از دست دادن درآمدهای فعلی و حتی درآمدهای آتی وجود دارد. از جمله این موارد اینکه شرکتهای بیمه گر با از دست دادن قراردادها و بیمه شدگان فعلی خود مجبور به جبران ظرفیت خالی به وجود آمده میباشد، این موضوع به دو صورت بر درآمد این شرکتها تاثیر میگذارد اول اینکه این شرکتها مجبور میشوند جهت به دست آوردن بیمه شدگان جدید و درآمدهای جدید درصدی از درآمد خود را به عنوان حقالزحمه نمایندگان بابت بازاریابی بپردازند. و دوم اینکه بعضاً جهت پوشش خلاء به وجود آمده مجبور به پذیرش قراردادهای بیمه ای جدید با درآمد کم و تعهدات زیاد میشوند. اما با عدم شناخت عوامل مؤثر گاهی این شرکتها با شرایط خاصی روبرو میشوند که ممکن است کیان شرکت را به خطر بیندازد. از سویی دیگر در شرایط رقابتی به وجود آمده شرکتها میتوانند نسبت به جذب بیمه شدگان جدید اقدام نموده و موجب افزایش درآمد خویش و پیشرفت صنعت بیمه در کشور شوند که این امر با شناخت این عوامل میسر خواهد شد. در این تحقیق از منظر بیمهگزار و مشتری به آن نگاه میشود چرا که بیمهگزار یکی از عوامل مهمی است که جنبههای مختلف شرکت بیمه را تحت تاثیر قرار میدهد. به بیان دیگر بیمهگزار علت اصلی تشیکل و ادامه فعالیت یک شرکت بیمه میباشد. از اینرو توجه و شناخت نسبت به نیاز و خواستههای وی بسیار مهم و ضروی است. اینکه بیمهگزار چه جنبههایی از خدمات و امکانات شرکت را مورد توجه قرار داده و به وسیله آن ها شرکت را ارزیابی میکند؟ خواسته و توقعات وی چیست؟ آیا رضایتمندی بیمهگزار بر درآمد شرکت بیمه مکمل مؤثر است؟ رضایت بیمه گزار تابع چه عوامل است؟ خدمات بیمه چگونه، کی و کجا بایستی ارائه شوند تا رضایت وی به دست آید؟ آیا شرکتهای بیمه محصول بیمه ای مطلوب و مورد نظر بیمه گزار را ارائه دادهاند؟ بیمه گر چگونه میتواند با برآورد کردن احتیاجات بیمه شده درآمدهای فعلی را حفظ کند؟ چگونه میتواند درصدد درآمدهای جدید باشد؟ بنابرین در این تحقیق ما به دنبال شناسایی رابطه متغیرهای رضایت بیمه گزار و درآمد شرکت بیمه خواهیم بود که تحت عنوان «تبیین رابطه رضایت بیمهگزاران و درآمد شرکتهای بیمه مکمل درمان» مورد بحث قرار خواهد گرفت. در شرکت مورد بررسی از سال ۱۳۸۷تغییرات درآمد باعث بروز مسائلی در شرکت گردید که در سال ۱۳۸۸با توجه به کاهش چشمگیر درآمد این موضوع به تعدیلات نیرو و بازنگری در سیاستهای مالی شرکت شد.
۳-۱ تاریخچه مطالعاتی
«کلارا اکسیالینگ چن» (۲۰۰۸) در مقاله خود با عنوان «کارکرد های درآمدی رضایتمندی سرمایه گذاران در شرکتهای بیمه درمان» به بررسی عوامل رضایتمندی سه گروه از سرمایه گذاران در شرکتهای بیمه درمان پرداخته است که این سه گروه عبارت است از ۱-بیمهگزارانی که طرحهای بیمه را برای کارمندان و کارگران خود خریداری میکنند ۲-بیمارانی که از طرحهای بیمه ای استفاده میکنند ۳٫ پزشکانی که ارائه دهنده خدمات پزشکی میباشند .ایشان با بهره گرفتن از داده ها و اطلاعات به دست آمده در مورد رضایتمندی گروههای مختلف سرمایه گذار به این نتیجه رسیده است که سنجش و اندازه گیری میزان رضایتمندی دارای چندین بعد است و درآمدها و عائدیهای آتی هم در ارتباط مثبت با این رضایتمندی میباشد( اکسیالینگ چن،۲۰۰۸) [۱].
نتایج پژوهش اندرسون و همکاران[۲] در شرکتهای تولیدی و خدماتی نشان داد که (۱) در شرکتهای تولیدی رضایت مشتریان منجر به بهبود بهره وری میشود. (۲) در شرکتهای خدماتی یک رابطه کاملا متقابل و مثبت بین رضایت مشتری وافزایش میزان فروش و بازده بالا دارد (آذر،۱۳۸۸، ص۲۸)۲.
«بنکر و ماشرولا» به بررسی نقش معیارهای غیر مالی بر عملکرد آتی فروشگاههای زنجیرهای در شرایط رقابتی پرداختند. آن ها در این تحقیق برای ارزیابی عملکرد هر فروشگاه از شاخص سود عملیاتی و درآمد استفاده نمودند. نتایج تحقیق نشان داد که رابطه ای قوی و مثبت بین رضایت مشتریان و رضایت کارکنان با عملکرد هر فروشگاه وجود دارد، به طوری که در صورت پایین بودن رضایت مشتریان و کارکنان احتمال بسته شدن فروشگاه در سطح بالایی قرار دارد (بنکر و ماشرولا،۲۰۰۷،ص۷۶۳) [۳]۳٫
«کپلن و نورتون[۴]» با انجام یک پروژه تحقیقاتی در باره ارزیابی عملکرد در دوازده شرکت که یک سال به طول انجامید، “ارزیابی متوازن” را به عنوان مجموعه ای از معیارها، که بررسی سریع ولی جامع واحد تجاری را برای مدیران ارشد امکان پذیر میکرد، برنامهریزی و ایجاد کردند. آن ها با بیان اینکه معیارهای حسابداری مالی سنتی مانند بازده سرمایه گذاری و سود هرسهم ممکن است درباره فعالیتهای نوآور و بهبود مداوم، که نیازهای محیط رقابت امروز است، سیگنالهای گمراه کننده ای به آن ها بدهند تکنیک ارزیابی متوازن را به عنوان معیار سنجش عملکرد معرفی کردند. ارزیابی متوازن شامل معیارهای مالی و عملیاتی است. معیارهای مالی، نتایج فعالیتهایی که قبلاً انجام شده اند را نشان میدهند و معیارهای عملیاتی رضایت مشتری، فرآیندهای درون سازمانی و فعالیت های نوآوری و بهبود سازمان، عملکرد مالی آتی سازمان را در بر میگیرند (آذر، ۱۳۸۸،ص ۲۶)۲.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-09-30] [ 04:04:00 ب.ظ ]
|